maanantai 14. marraskuuta 2011

Loimusiikaa

Viikonloppuna tässä alkoi tekemään mieli loimukalaa ja flunssaisen yleisolemuksen takia suuntasimme perheen kanssa täysin varmaan kalapaikkaan Klaukkalan keskustassa eli Citymarkettiin.

Siika oli hinnoissaan, 23e maksoi kilo mutta jotenkin kirrestä oli mennyt taas maku ja nieriät jota tarjolla oli, eivät vakuuttaneet. Joten kaivoin kiltisti kuvetta ja hoidin mukaani Siikaa.

Lähilampi Caravanin ylägrilliin virittelin tulet alkuiltapäivästä ja veistelin naapurin kanssa sopivat loimulaudat kaloille. Valkoviinipullo vain auki, kalanhan kanssa pitää aina olla valkoviiniä, eikös niin, ja sitten kalat vain loimuttumaan.

Loimuttamisen kanssa on oltava aikaa ja asenne: "hitaasti hyvää tulee".  Varasin reilusti aikaa ja vielä eilisen illan valkoviinipöntön jämätkin kypsentämiseen. Välillä valelin sitten siikafileet suolavedellä ja kääntelin aina tummumisasteen mukaisesti lautoja ympäri


Parin tunnin jälkeen kala oli vielä sopivan koskeaa sisältä mutta rapsakkaa päältä. Eikun lisäkkeet tulelle ja sitten nauttimaan. Kuluneena syksynä on metsät olleet täynnä hyviä ruokasieniä ja tottakai suppilovahverokastike sopii siian kanssa todella hyvin


Sitten vain kattaus ja nauttimaan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti