Ajattelin sunnuntain kunniaksi laittaa naudan ulkofilettä kasvisten ja aurajuustoperunoiden kera. Pihville kastikeeksi kermainen sinappi-pippurikastike.
Viiniähän tämä vaatii tottakai ja Ranskanmaalta saapunaista pulloista valitsin tänään:
Chauteu de ballan 2008
Viinin tuoksu herukkamainen, ensimaku kellarimainen josta tulee epäilys onko viini kunnossa. Kuitenkin tuoksussa ja kokonaismaussa ei ole vikaa. Luultavasti maistaminen ihan "kylmiltään" toi esiin viinin vaikeasti omaksuttavat piireteen
Viinin luonne on aika happaman oĺoinen ilman ruokaa mutta pihvin kanssa homma alkaa toimimaan. Viini on edelleen aika kevyen oloinen mutta makuharmonia sitoituu yhteen paremmin kun mukana on muutakin kuin pelkkää viiniä.
Itselläni on vähän asennevaikeuksia näiden Ranskalaisten viinien kanssa siksi että olen tottunut siiten että hyvä viini on hyvää ilman ruokaakin mutta ruoka paljastaa hyvän viinin parhaat puolet. Näiden viinien kanssa, niinkuin asiantunteva työkaverini sanoin, tulee esiin viinien uusi puoli: Viinin luonne tulee esiin vasta ruuan kanssa, sitä ei voi nauttia ilman lihaa tai voimakkaita juustoja.
Mutta olen kokemusta jälleen rikkaampi
Niin ja reseptit mukaan vielä
Valkosipuli/Aurajuustoperuna
- pilko perunat pieniksi, viipalointi on ehkä paras tapa.
- lisää aurajuusto ja valkosipuli, ihan maun mukaan
- sekaan kermaa
- uuniin ja odottele... kestää muuten tuskallisen pitkään... 1-2h
Kasvikset
- lajitelma paistamiseen hyvin sopivia kasviksia maun mukaan
- itse kokeilin munakoiso-kesäkurpitsa-paprika-sipuli sekä kasa rypäletomaatteja.
- Kamat oliiviöljyssä pannulle ja avot
- lopuksi uuniin perunoiden kanssa muhimaan
Pihvit
- Paistele ensin sen verran että nesteet nousee läpi, käännä ja odottelen n. 40-60 sek.
- Jos haluat kypsäksi niin käännä vielä kerran
Kastike
- Ota pihvit lepäämään lautaselle, heitä pannulle sinappia
- Kaada sekaan 1-2 dl kermaa
- Runsaasti pippuri ja vähän suolaa
- Keitä kasaan
Näillä pitäisi syntyä hyvää mättöä viinin kuin viinin kanssa :-)
ps. päivä tunnussana oli: Kerma!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti