lauantai 1. joulukuuta 2012

pruuvipäiväkirja osa 123: Si Soave

Vaimoni oli kaupassa käydessään hankkinut edullisesti ahvenanmaalaista kirjolohta ja tottakai kalan kanssa nautitaan aina valkoviiniä. Tie vei siis Alkoon ja valinta osui tällä kertaa italialaiseen kuivaan valkoviiniin nimeltä Si Soave.



Viini on kotoisin Veronan alueelta ja on luonteeltaan pehmeä ja kevyt. Tuoksu on hyvin hento, aavistuksen hedelmäinen mutta erittäin herkkä ja varovainen. Ensituntuma suussa on hieman hapokas, viini tarvitsee ehdottomasti rinnalleen ruokaa johon sen makumaailma istuu. 





Kirjolohifileestä on leikattu medaljonkeja joita on paistettu voissa, kastiketta ei valmistettu vaan valittiin kevyt vaihtoehto: kermaviiliä maustettuna yrttivalkosipuliseoksella.  Kirkke saa kumppanikseen perinteisen voilla ja suolalla maustetun perunasurvoksen sekä paistettua punasipulia.




Kokonaisuus joka tapauksessa toimii ja viini alkaa elämään ihan uudella tavalla kumppaninsa kanssa. Hyvän ruuan laittaminen ei ole vaikeaa, koko aterian valmistaminen koko perheelle kesti alle 30 minuuttia ja reseptit irtosi omasta päästä... Kokeilemalla oppii ja tosiasia on se että sopivasta kun voita käyttää niin ei voi saada huonoa ruokaa aikaiseksi...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti