sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Se parempi kaalilaatikko...

Iski kaalilaatikon himo ja siitähän selviää tekemällä sellaista...

Tykötarpeet ovat:

Jauhelihaa vajaa puolkiloa, riisiä tai riisiohraa n. puolikiloa, lihalientä noin puoli litraa ja riittävästi kaalia, itse laitoin puolikkaan valkokaalin ja puolikkaan punakaalin. Lisäksi porkkanaa, sipulia, maisteita (mm. basilika käy tai oragaano mutta vähintään pippuria. Rohkeimmat voi lisätä reilusti chiliä) jne...

Ensin jauhelihan pannulle, perään kaalit ja muut kasvikset. Parikytä minuuttia paistelua ja samalla riisiohra sekä lihaliemi valmistuu toisella levyllä. Lisää jossakin vaiheessa kun kaalit alkavat irroittamaan nestettä sellainen reilu loraus (ruokalusikallinen) siirappia...

Kun kaalit ovat hautuneet pehmeiksi niin koko hoito uunivuokaan ja perään riisiohra ja lopuksi päälle lihaliemi. Noin tunniksi uuniin 175-200C riittää, välillä voi vähän sekoitella ettei tummu liikaa

Lisäksihän tuo annos suorastaan huutaa puolukkahilloa, eli kourallinen puolukoita ja kouranpohja sokeria... Helppoa ja sitäkin parempaa ruokaa... Nyt on taas useammaksi päiväksi ruokahuolto hoidettu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti