torstai 22. maaliskuuta 2012

Grilliruokaa avotulella...

Näin kevään koittaessa alkaa taas jokaisen kotikotin sormet syyhytä grillin ääreen. Itse hoidin grillikauden avajaiset 1.1.2012 klo 1:35 - 3:45 eli sitä ei tarvinut suorituksenomaisesti suorittaa tänä kevänään.

Mutta sitten itse asiaan... Ensin hyvän hiilloksen valmistus grillikotaan eli riittävä määrä puita että pohjalle saadaan kunnon hiilet. Perunat (Rosamunda) folioon ja hiiloksen sekaan, jossa ne valmistuu noin tunnissa. Sitten on oivaa aikaa tehdä esivalmistelut lihalle.

Porsaan kasler sai seurakseen tummaa bbq-kastiketta joka oli luonteeltaan amerikkalaishenkistä makeahkoa grillauskastiketta. Lihat marinoitumaan noin vajaaksi tunniksi. Maksa ei kaivannut esivalmisteluja muuta kuin kuuman parilan.

Kun sitten perunat osoittivat valmistumisen merkkejä eli makkarakepin pään sai helposti perunan läpi alkoi itse lihan paistaminen. Kaslerit grilliritilällä hiilloksen päälle n. 15 min yhteensä välillä marinaadisoosilla sivellen. Maksa tulikuumalle parilalle ja päälle suolaa sekä pippuria. Kokonainen sipuli kuorineen grilliritilälle pehmenemään.

Maksa tulee hetkessä ellei sitten nauti peruskoulumaisesta kumimaksasta joka maistuu rautanaulalle. Allekirjoittanut ei nauti eli pikaisesti kuumalla pannulla pinnat kiinni ja ääntä kohti... Sipulia seuraksi joka n. 10min paiston jälkeen oli hyvässä kuosissa. Kaslerit ottivat enemmän aikaa mutta se laitettiinkin ensimäisenä eli kaikki kamat valmistui samaan aikaan.

Sitten vaan kattaus eli perunaa smetanalla, maksaa mustapippurikka ja bbq-kasleria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti